.

Sporočilo za javnost: Uvodno strokovno srečanje z delavnico, DVE DESTINACIJI – ENA VELIKA ZGODBA

Ocenite to vsebino
(0 glasov/a)

Ptuj, 10. april 2014 – V turizmu je ključnega pomena ustvarjanje unikatnih zgodb kot podlage za edinstvene integralne turistične proizvode (ITP)

V četrtek, 10. aprila 2014, je v Gostilni Ribič na Ptuju potekalo uvodno strokovno srečanje z delavnico: Ustvarjanje unikatnih zgodb kot podlage za edinstvene integralne turistične proizvode (ITP) na območju RDO Maribor Pohorje in Podravsko-ptujsko-ormoške RDO v organizaciji Znanstveno-raziskovalnega središča Bistra Ptuj in Zavoda za turizem Maribor-Pohorje. V prvem delu srečanja sta priznana predavatelja in moderatorja Andrej Pompe in Mateja Gruden (Brand Business School) predstavila pomen ustvarjanja turističnih zgodb, ki morajo biti hkrati privlačne in zapomljive za potencialne turiste. Tema prve izmed štirih delavnic, ki se bodo odvile v prihodnjih tednih (zaključna delavnica bo 14. maja), je bila Temeljna obljuba. Nadaljevalo se je z delavnico v manjših skupinah.

Udeležence je pozdravila direktorica ZRS Bistra Ptuj, dr. Aleksandra Pivec. Predavatelj na strokovnem srečanju, Andrej Pompe, predsednik in predavatelj na Brand Business School, predavatelj na Gea College, solastnik agencije Formitas in predvsem strokovnjak za strateške tržne komunikacije, ima s trženjem turizma več kot 30 letne izkušnje. Skupaj z Matejo Gruden, avtorico številnih reportaž, intervjujev, komentarjev in drugih člankov s področja turizma za časnika Delo in Nedelo, sta predstavila pomen dobrih zgodb in doživetij v turizmu, trende in prikazala nekaj primerov dobrih praks. Srečanja so se zraven organizatorjev udeležili tudi partnerji RDO Maribor Pohorje in Podravsko-ptujsko-ormoške RDO.

»Ključno vprašanje, s katerim se danes soočamo v trženju, je, kako navdušiti kupce, da bodo v množici ponudb izbrali našo ponudbo. Zmagovalci so tisti, ki ponujajo rešitve za probleme kupca in takšne zgodbe, ki znajo osvojiti njihova srca. Zmagovalci so tisti, ki prodajajo  zgodbe, ne zgolj izdelke oziroma storitve.« (Zgodbe v slovenskem turizmu: identifikacija in razvoj zgodb za potrebe oblikovanja in trženja turističnih produktov in destinacij, 2013)

Zgodbe imajo posebno mesto v turizmu. Ne samo v Sloveniji, pač pa povsod po svetu. Tesno se prepletajo z doživetji, včasih je že zgodba zase doživetje. Če bomo imeli dobro zgodbo, bo privlačno tudi doživetje. Kot izhodišče za kreiranje zgodb nam služi destinacijski slogan. Kratek, zapomnljiv, tak, ki bo izpostavil našo ključno prednost. Ta je v svojem bistvu obljuba, je jasna obljuba, zaveza in kažipot. Turiste mora privabljati in jih ne sme pustiti ravnodušne.

Namen dogodka in vseh nadaljnjih strokovnih srečanj je v prvi vrsti povezovanje destinacij RDO Maribor Pohorje in Podravsko-ptujsko-ormoške RDO. Prihodnja druženja bodo zaznamovali trije temeljni stebri turističnega povezovanja: zgodovina in kultura, gastronomija (vino in kulinarika) ter aktivne počitnice. Na podlagi omenjenih stebrov se bodo izoblikovale zgodbe s pomočjo katerih bo moč prepoznati ključne integralne turistične produkte za območje, ki ga predstavljata oba RDO-ja.

Prebrano 8213 krat

Kontakt:

Matija Brodnjak destinacijski manager

matija.brodnjak@bistra.si
+386 (0)2 748 02 64
+386 (0)40 848 272

Nahajate se: Domov Medijsko središče članki Kako zaključiti teden?

logotip ministrstvo za gospodarstvo

Naložba v vašo prihodnost