.

Ogledne kmetije – bogastvo podeželja ob Dravi in v Slovenskih goricah se predstavi!

Ocenite to vsebino
(0 glasov/a)

V današnjem času globalizacije in hitrega tempa si v svojem redkem, prostem času ljudje vse bolj želimo vrniti k naravi, spoznavati delo na kmetijah, sodelovati, se učiti in poizkušati dobrote kmetij. Po drugi strani pa smo kupci postali vse bolj zahtevni – marsikdaj ne verjamemo, da je ponudba na tržnicah resnično domača! Ravno zaradi navedenih dejstev smo Znanstveno-raziskovalnem središču Bistra Ptuj (skupaj s partnerji Ptujske vedute d.o.o. in zunanjim sodelavcem Andrejem Šumrom)v letu 2013 pričeli s projektom »Ogledne kmetije – bogastva podeželja ob Dravi in v Slovenskih goricah se predstavi!«. Projekt je bil sofinanciran v okviru 6. javnega poziva »LAS Bogastvo podeželja ob Dravi in v Slovenskih goricah« za izvajanje lokalne razvojne strategije 2007-2013 za leto 2013-2014.

Naš prvi in glavni cilj je povečanje prihodkov na kmetijah vključenih v projekt. Kaj je pravzaprav namen oglednih kmetij? Na eni strani dopolnitev obstoječe prodajne ponudbe, saj kmetije z obiski turistov in obiskovalcev zaslužijo s prodajo domačih izdelkov na domu. Na drugi strani pa je kmetija, ki na tržnici, dogodkih, sejmih in drugih prireditvah navede »obiščite nas tudi pri nas doma« v očeh potrošnikov veliko bolj verodostojna z vidika prodaje domačih izdelkov.

V projekt Oglednih kmetij so se do sedaj aktivno vključile naslednje kmetije: Kmetija Čelofiga, Kmetija Zelenik, Kmetija Mihec, Kmetija Amur, Turistična kmetija Širec, Turistična kmetija Toplak, Kmetija Črešnik, Turistična kmetija Pri Marti, Turistična kmetija Pri Kapeli, Kmetija Požegar, Kmetija Cimerman, Kmetija Horvat, Kmetija Breg Tajhman, Kmetija Metličar, Vinogradništvo SISI, Kmetija Meglič in Kmetija Tekmec. 

V sklopu nadaljevanja aktivnosti sicer že zaključenega projekta bomo z udeleženci (kmetijami in kmetijskim gospodarstvom) na delavnicah, seminarjih in z individualnim delom na terenu, vzpostavili učinkovit prodajni sistem. Pri tem se bomo osredotočili na vse elemente prodaje: od prodaje na domu, na tržnicah, predstavljanja na sejmih, komunikacije preko socialnih omrežij, na internetni strani, e-mail komunikacija, oblikovanje marketinško privlačnih besedil, pomoči pri prijavi na bodoče in aktualne razpise, definiranje krovnih produktov na kmetijah in ostali elementi prodaje na kmetijah. Kot ključ do uspeha pa bo osredotočenost na želje in potrebe strank ter vzpostavitev sistema komuniciranja s stalnimi strankami. Pomembno je, da stalnim strankam ponudimo še nekaj več, saj je stalno stranko veliko lažje obdržati kot pridobiti novo.

Upamo tudi, da bodo gospodarji s kmetij podali svoje predloge, želje in pričakovanja, saj jim bomo tako lahko najbolj učinkovito pomagali. 

Ko bodo prodajni sistemi vzpostavljeni, bodo kmetije vključene še v dodatne turistične programe in pakete lokalnega in regionalnega območja, v elektronski in fizični katalog kmetij, prav tako pa bomo skupaj zastavili nove projekte, ki bodo prilagojeni željam in potrebam kmetij.

Kmetije zagotavljajo pestro in raznovrstno ponudbo in imajo še veliko potenciala za dodatno obogatitev ponudbe. Skupaj bomo iskali način, kako jih narediti še uspešnejše, opaznejše in prepoznavnejše. 

 

Prebrano 8654 krat

Kontakt:

Matija Brodnjak destinacijski manager

matija.brodnjak@bistra.si
+386 (0)2 748 02 64
+386 (0)40 848 272

Nahajate se: Domov Medijsko središče Prikazovanje predmetov po oznaki: Primusove vinske zgodbe

logotip ministrstvo za gospodarstvo

Naložba v vašo prihodnost

Za ustrezno in pravilno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke / We use cookies to improve our website and your experience when using it. DETAILS: podrobnosti / privacy policy.

Sprejemam piškotke za to stran / I accept cookies from this site.