.

Agatine skrivnosti

Odstiranje Agatinih tančic
Sobota, 29. avgust // 10.00 >> // Trg osvoboditve v Lenartu // www.lasovtar.si

Osrednji dogodek v okviru Agatinih skrivnosti bo v soboto, 29.8.2015 z začetkom ob 10.00 z otroškimi ustvarjalnimi delavnicami na Trgu osvoboditve v Lenartu, nadaljeval se bo ob 16.30 s srednjeveško tržnico in spremljajočim programom, del katerega bo tudi podelitev nagrad najboljšim natečajnim delom. 

 


Ob 17.00 uri sledi 11,3 km dolg pohod po poteh Friderika in Agate, na katerem se bodo odkrivale Agatine skrivnosti v obliki petih kratkih gledaliških odlomkov iz knjige Berte Čobal Javornik »Skaljena ljubezen Agate in Friderika«, odigranih na različnih lokacijah na prostem (trg v Lenartu, grad Hrastovec, Poličeva kapela v Lormanju in nazaj na trg v Lenartu). Za vse udeležence, ki bodo prehodili celotno pot, pripravljajo posebno presenečenje.

Agatine skrivnosti sicer že nekaj let odkrivamo zadnjo soboto v mesecu avgustu. V osrčju Slovenskih goric že več kot 500 let živi resnična ljubezenska zgodba med grofom velikega hrastovškega gospostva Friderikom in Agato, plemkinjo nižjega rodu iz Štraleka pri Voličini, ki ni bila po volji Friderikovi materi Margareti. To zgodbo predstavljajo na poseben način vsem, ki jih privlači romantika, zgodovina, kultura, naravne lepote, pohodništvo, umetniško ustvarjanje, srednjeveško dogajanje, literatura in še kaj.

V primeru slabega vremena bo dogajanje prestavljeno na prvo soboto v septembru.

LETAK

Organizatorji: Društvo za razvoj podeželja »LAS Ovtar Slovenskih goric«, Razvojna agencija Slovenske gorice d.o.o., Kulturno društvo Delavec.

Nahajate se: Domov Novice Pustni torek v The Lounge

logotip ministrstvo za gospodarstvo

Naložba v vašo prihodnost

Za ustrezno in pravilno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke / We use cookies to improve our website and your experience when using it. DETAILS: podrobnosti / privacy policy.

Sprejemam piškotke za to stran / I accept cookies from this site.