Partnerji projekta

Domačija Firbas

Domačija Firbas
Cogetinci 60,
2236 Cerkvenjak

T: +386 (0)2 703 50 90 | GSM: +386 (0)41 746 174 | F: +386 (0)2 703 50 90

GPS: N 46 35' 16'' E15 58' 02''

                                          www.firbas.com | firbas@siol.net

DELOVNI ČAS:

ODPRTO od 1.1.-31.12.

- za izletniške goste ob petkih od 15. do 20. ure,
ob sobotah od 12. do 21. ure in ob nedeljah od 12. do 20. ure
(ostale dni po dogovoru, za stacionarne goste  odprto vsak dan)

Domačijo Firbas najdete v vasi Cogetinci, nedaleč od slikovitega Cerkvenjaka v Slovenskih goricah.  Firbasovi že 20  leta  vrata domačije gostoljubno odpirajo vsem gostom , ki jih obiščejo bodisi za en popoldan ali pa se odločijo pri njih preživeti počitnice. V delo na 12 hektarjev veliki kmetiji, pa tudi v razvajanje in strežbo gostov, je vpeta vsa družina: gospodinja Marjana kraljuje v kuhinji, gospodar Alojz v sadovnjaku in vinogradu, sinova Bojan in Dejan pa priskočita na pomoč, kjer je potrebno. Kvaliteto njihovega dela potrjujejo tudi vključitev njihove turistične kmetije v Evropsko mrežo Hiš s tradicijo ter znaka za specializirano ponudbo: družinam z otroki prijazna turistična kmetija in  kolesarjem prijazna kmetija. V letu 2011 so bili  izbrani za najbolj urejeno turistično kmetijo v sklopu projekta ''Moja dežela- lepa in gostoljubna.''

Pri Firbasovih  vztrajajo v prepričanju, da kmetija mora ponujati pristno in doma pridelano hrano. Razvajali vas bodo z različnimi vrstami kruha, na katere si boste namazali slastne domače namaze, z bučnim oljem in mesnimi izdelki, kot so  meso iz tünke in suhe salame. Vse te dobrote boste poplaknili  z domačimi sadnimi sokovi, belimi vini, hišno viljamovko... Jedilnik povezuje sveže in sezonske jedi s preizkušeno tradicijo. Njihova jedilnica sprejme 60 oseb, če vreme dopušča, pa lahko uživate tudi na pokriti terasi. Pri njih lahko organizirate tudi ''team building programe'' za svoje podjetje, najamete seminarsko sobo z vso pripadajočo opremo ali organizirate  praznovanje za zaključeno družbo. Če bi želeli preživeti na kmetiji dlje časa, so vam na voljo sobe najvišje kategorije  ter apartmaja za štiri  in tri osebe. Posebno doživetje je spanje v dišečem zavetju senika. Na voljo je brezplačen brezžični dostop do svetovnega spleta, vendar vam zagotavljamo, da med bivanjem pri Firbasovih sodobnih tehnoloških naprav ne boste pogrešali! Pričakuje vas namreč izjemna izbira aktivnosti -  izposodite si lahko kolesa, igrate odbojko na mivki ali nogomet, namizni tenis, se pomerite v streljanju z lokom ali pa preprosto uživate v senci pod orehom. Idilična gričevnata pokrajina ponuja obilo možnosti za sprehode ali pohode, med katerimi boste uživali v prelepih pogledih ter bogati naravi. Če boste želeli ob tem še posebej uživati, vam bodo gostitelji pripravili »piknik-culo« s popotnico, v kateri ne bo manjkalo dobrot za pravo okrepčilo. Po svojih močeh lahko pomagate pri kmečkih opravilih - predvsem otroci bodo neizmerno uživali v družbi živali. Na kmetiji redijo svinje, govedo, kokoši, zajce, ovce, kozo in konje. Ob spremstvu katerega od gostiteljev je  možno tudi  jahati. Ob obilici raznovrstnih doživetij, ki jih ponujata kmetija in njena okolica, se boste zabavali, učili ali na novo spoznavali pristen stik z naravo.  Zato se k  Firbasovim gostje radi  vedno znova vračajo.


Dodatne informacije

  • destinacija: Slovenske gorice
Prebrano 72371 krat
Nahajate se: Domov Partnerji Partnerji Ptuj Hiša usnarjenja Jerneja , Šilak

logotip ministrstvo za gospodarstvo

Naložba v vašo prihodnost

Za ustrezno in pravilno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke / We use cookies to improve our website and your experience when using it. DETAILS: podrobnosti / privacy policy.

Sprejemam piškotke za to stran / I accept cookies from this site.