Partnerji projekta

Ekološko vinogradništvo VINO ŠUMAN

šuman

Ekološko vinogradništvo VINO ŠUMAN, Radovan Šuman
Zavrh 90a
2232 Voličina

T: +386 (0)2 720 84 60 | GSM: +386 (0)41 645 420 | GSM: +386 (0)41 645 606 | F: +386 (0)2 720 84 60

www.vino-suman.eu | info@vino-suman.eu 

DELOVNI ČAS:

četrtek, petek in sobota do 21. ure ali po predhodnem dogovoru

 

Sredi Slovenskih goric, na slemenih gričev, skorajda prekritih z vinogradi, v vasici Zavrh domuje družina Šuman. Idilično okolje z izjemnim razgledom še daleč prek meje je že v preteklosti privabljalo številne pohodnike in obiskovalce. Oddih je tukaj našel tudi general Rudolf Maister, hkrati pa tudi navdih za številne pesmi. Spomin nanj krajani ohranjajo v spominski sobi, po njem so poimenovali tudi razgledni stolp.

Raziskovanje rodbinske zgodovine je pokazalo, da so se  predniki Šumanovih  na slovenskih tleh ustalili med poslednjimi križarskimi pohodi. Rodbinski grb, ki izhaja iz območja Vogezi v Franciji, se je pojavil že v 14. stoletju. Danes ta grb predstavlja blagovno znamko, s katero se predstavljajo Šumanova ekološko pridelana vina. Vinogradništvo je pri Šumanovih doma že več generacij. Sedanji gospodar Radovan ob spoštovanju do vinske trte, ki mu je bilo tako rekoč položeno v zibelko, skupaj z ženo Simono to tradicijo z vso zavzetostjo nadaljuje in nadgrajuje. Trto neguje, vendar ne povsem v smislu vplivanja nanjo, ampak v skladu s filozofijo sodelovanja z njo, kar kaže tudi z ekološkim načinom kmetovanja. Šumanovi obdelujejo skoraj 14 hektarjev vinogradov, ki ležijo na izjemnih  legah z različno strukturo tal. To omogoča pridelavo zelo raznolikih in  v večini primerov bogatih vin, predikatov ter edinstvenih vin sort chardonnay, sivi pinot,  laški rizling, sauvignon, traminec, renski rizling, modri in rumeni muškat. Tudi v  kleti, kjer je srce vsakega vinarja, je na prvem mestu naravi prijazen pristop. Zasnova njihove kleti je zanimiva in razgibana, tu vino tudi stekleničijo in hranijo buteljke.

V degustacijsko sobo vabijo prijatelje in goste k strokovno vodenim degustacijam, ali pa z njimi posedijo v vinoteki, ki sprejme do 80 gostov. Tradicionalno pri Šumanovih prirejajo turistično trgatev, ki ima vedno več udeležencev. Obisk pri njih si lahko obogatite tudi s poučnim ogledom ampelografske vrste, ki je zasajena s 100 različnimi vrstami vinske trte. Tudi če si boste dali duška pri pokušanju izjemnih vin, ne skrbite, kako boste nato sedli za volan, saj pri Šumanovih lahko prespite. Ponujajo štirinajst ležišč, zjutraj pa vas bodo pogostili še z okusnim domačim zajtrkom.

Na  ekološki vinogradniški kmetiji Šuman boste enako uživali vsi: družine, pari, skupine...- ob sproščenem druženju, poslovnem srečanju, predavanju ali praznovanju.


Dodatne informacije

  • destinacija: Slovenske gorice
Prebrano 397533 krat
Nahajate se: Domov Partnerji Partnerji Ptuj Hiša usnarjenja Jerneja , Šilak

logotip ministrstvo za gospodarstvo

Naložba v vašo prihodnost

Za ustrezno in pravilno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke / We use cookies to improve our website and your experience when using it. DETAILS: podrobnosti / privacy policy.

Sprejemam piškotke za to stran / I accept cookies from this site.