Partnerji projekta

Gostilna Čelan

ČelanGOSTILNA ČELAN, Slovenja vas
Slovenja vas 30
2288 Hajdina

T: +386 (0)2 788 56 00 | GSM: +386 (0)51 803 936 | F: +386 (0)2 788 56 01

www.gostilna-celan.si | gostilnacelan@siol.net  

ODPIRALNI ČAS:

PONEDELJEK - PETEK      8.00 - 22.00
SOBOTA                        8.00 - 23.00
NEDELJA IN PRAZNIKI      8.00 - 23.00

Ko popotnik ob magistralni cesti Ptuj – Maribor zagleda veliko sodobno poslopje  Gostilne Čelan, si stežka predstavlja, da ta gostilna deluje že polnih 80 let. Začetki sodijo še v čas, ko je mimo hiše vodila makadamska cesta in so se v gostilni ustavljali vozniki vozov in  stranke sosednje kovačije. V Gostilni Čelan je bilo vedno živahno –  bila središče vaškega življenja,  hkrati  pa vedno gostoljubno zavetje popotnikom.  Vztrajnost in gostoljubnost sta botrovala vse večjemu obisku - ob popotnikih na vedno bolj prometni cesti Maribor - Zagreb in drugih dnevnih gostih so Gostilno Čelan vzljubili tudi mlajši gostje, ki so ob koncih tedna množično prihajali na plese. Številni pari so svojo skupno pot začeli na plesu »pri Čelanu«, kot se je reklo…

Zapuščino prvih treh generacij družine Čelan je današnja lastnica Anica Čelan ob pomoči družinskih članov in zavzetih sodelavcev obogatila z razširitvami kapacitet, posodobitvijo prostorov ter popestritvijo ponudbe, vedno nove ideje in svežo energijo pa dodaja že peti rod - hčerka Maja, ki trdi, da je srce dobre gostilne v kuhinji, in sin Robi, med drugim mojster v peki odojka.

V ponudbi Gostilne Čelan boste še danes našli tisto, kar so ponujali že 80 let nazaj- domače dobrote, pridelane na okoliških kmetijah ali domačem vrtu. Med najbolj priljubljene hišne jedi sodijo telečja pečenka z domačimi štruklji, telečja obara, na odprtem ognju pečen odojek, enako pa različne sredozemske jedi. Gostitelji gostom radi prisluhnejo, hkrati pa tudi sami uvajajo sezonske jedi, bogatijo ponudbo za vegetarijance in sledijo sodobnim trendom v prehranjevanju. Da so mojstri svojega poklica, potrjujejo tako številna priznanja - med temi tudi posebno priznanje za kakovost gostinske ponudbe, ki so ga v letu 2011 prejeli na Gostinsko-turističnem zboru Slovenije,  kakor številni gostje, ki še posebej ob koncih tedna gostilno dodobra napolnijo, tudi ob sobotnih večerjah s plesom.

Enako pozornost kot pripravi in ponudbi jedi pa Čelanovi posvečajo svojemu stiku z gosti, urejenosti prostorov, s katero želijo polepšati počutje, in dodatni ponudbi. Za goste so opremili tudi 4 lepe in udobne dvoposteljne sobe ter apartma z osmimi ležišči.

Dober gostinec ima gostinstvo v svojih genih, zatrjuje  Anica Čelan. Celotna družina Čelan vam bo to dokazala ob vašem obisku!


Dodatne informacije

  • destinacija: Ptuj
Prebrano 29356 krat
Nahajate se: Domov Partnerji Partnerji Jeruzalem Ormož Jeruzalem Gostišče Vinski hram

logotip ministrstvo za gospodarstvo

Naložba v vašo prihodnost

Za ustrezno in pravilno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke / We use cookies to improve our website and your experience when using it. DETAILS: podrobnosti / privacy policy.

Sprejemam piškotke za to stran / I accept cookies from this site.