Partnerji projekta

P&f Jeruzalem Ormož

Vinska klet Jeruzalem Ormož

jeruzalem ormož

Vinska klet Jeruzalem Ormož
Kolodvorska 11,

2270 Ormož

Telefon 02 741 57 00 | Faks 02 741 57 07 | info@pfwineries.com | www.jeruzalem-ormoz.com

 

DELOVNI ČAS:

Klet:
ponedeljek – petek 07.00-15.00

Degustacijska dvorana:
ponedeljek – petek  08.00 - 16.00
sobota  08.00 - 12.00

 

Vinski okoliš kleti Jeruzalem Ormož vključuje nekatere najboljše vinogradniške lege na svetu in na veliko veselje ljubiteljev vrhunskih vin v njihovi vinski kleti vztrajajo, da je najboljše stvari treba deliti z drugimi. Združujejo bogato tradicijo vinogradništva in vinarstva, hkrati pa sledijo najsodobnejšim svetovnim vinskim trendom. Vinska klet je bila zgrajena leta 1967 po načrtih prof. Mirana Veseliča iz Ormoža in njena okrogla oblika se odlično ujema s konfiguracijo terena. Obsega pet podzemskih etaž, ki se spuščajo 25 metrov globoko. V kleti hranijo tudi največjo arhivsko zbirko vrhunskih vin, več kot 250 tisoč.

V tretji etaži se v vsej svoji mogočnosti predstavljajo veliki hrastovi sodi, v katerih zorijo vina pridobljena izključno iz grozdja pridelanega v lastnih vinogradih in pri najboljših vinogradnikih iz Jeruzalemskih goric, ki jih polnijo v prestižno linijo Mitja's.

Klet so v preteklih letih temeljito obnovili, vse pa je seveda podprto z najnovejšo tehnologijo, kar omogoča pridelavo vrhunskega vina rednih in posebnih trgatev: sauvignona, renskega rizlinga, traminca, sivega in belega pinota, chardonnaya, laškega rizlinga, rumenega muškata in domačega šipona, ki je ponos vinorodnega okoliša. V arhivski kleti hranijo legendarni sauvignon iz leta 1956, eno najboljših vin vseh časov. Pridelana vina pod blagovno znamko P&F Jeruzalem Ormož so sadna, sveža, sortno značilna, polna in harmonična.  Pridelujejo tudi peneča vina Jeruzalem Ormož Brut, Sec, Muškatno penino, Sauvignon in Rose.

V prijetnem okolju degustacijskega centra –  v novi dvorani, kjer se zasnova notranje opreme prepleta s tradicijo regije, lahko pokušate vsa vina znamk Jeruzalem Ormož in Ljutomerčan. Osrednji prostor, ki sprejme do 80 ljudi je namenjen večjim skupinam, manjši prostori so primerni za manjše skupine, delavnice ali srečanja s poslovnimi partnerji, v delu dvorane pa tudi prodajalna njihovih vin. Ponujajo ogled kleti in pokušine za skupine, z veseljem pa za bolj strastne vinoljubce organizirajo posebne degustacije.


 

 

 

 


 

 

Zidanica Malek

jeruzalem ormož

Zidanica Malek, P&F Jeruzalem Ormož d.o.o.
Svetinje 22,

2259 Ivanjkovci

Tel: 00386 (0) 2 741 77 76 | 00386 (0) 51 370 609 | mzidaric@pfwineries.com | malek@pfwineries.com

www.jeruzalem-ormoz.com

 

DELOVNI ČAS:

-od aprila  do novembra: April samo vikendi med 12-18,od maja pa vsak dan 12.00-18.00, za večje skupine predhodna najava

-od novembra do aprila le po predhodni najavi

Zidanica Malek je dobila ime po izpeljanki iz nemške besede, ki je nekdaj označevala na robu hriba stoječi grad, pa tudi kraj, kjer so opravljali sodbe. Staro zidanico si po navadi predstavljamo kot manjšo stavbo ob vinogradu, ki je služila stiskanju grozdja, zorenju vina in shranjevanju orodja, bivalni del pa je tudi občasnemu prenočevanju vinogradniške družine. Zidanica Malek se od tipičnih zidanic razlikuje po svoji velikosti in gosposkem videzu, saj je bila v preteklosti last bogatih lastnikov vinogradov. Med njimi so bili tako plemiči kot vinski trgovci, ki so v njej že v 18. stoletju hranili žlahtno kapljico, pridelano v okoliških vinogradih. Posebnost zidanice je tudi hišna kapela, ki jo krasi freska Marijinega vnebovzetja iz prve polovice 18. stoletja. Danes je zidanica namenjena ljubiteljem vrhunskega vina in turistom. Ob pokušanju izvrstnih vin si obiskovalci lahko ogledajo mogočno staro leseno prešo, v manjši sobi pa so razstavljeni predmeti in orodja, povezana z vinogradništvom in vinarstvom ter nekdanjimi lastniki zidanice. Poleg ogleda vseh omenjenih zanimivosti je na voljo pokušina in nakup vin proizvodnje P&F Jeruzalem Ormož, d.o.o.,  posebnost pa je hišno vino Malek.


.

 

 

 

Dodatne informacije

  • destinacija: Jeruzalem Ormož
Prebrano 56852 krat

Medijska vsebina

Nahajate se: Domov Partnerji Partnerji Jeruzalem Ormož Jeruzalem Gostišče Vinski hram

logotip ministrstvo za gospodarstvo

Naložba v vašo prihodnost

Za ustrezno in pravilno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke / We use cookies to improve our website and your experience when using it. DETAILS: podrobnosti / privacy policy.

Sprejemam piškotke za to stran / I accept cookies from this site.