Partnerji projekta

Gostilna Prosnik

GOSTILNA PROSNIK
Prosnik Janez s.p.
Hardek 34/e
2270 Ormož

T: +386 (0)2 740 18 21 | T: +386 (0)2 740 01 58

www.gostilna-prosnik.si | janez.prosnik@gmail.com  

DELOVNI ČAS:

ponedeljek – četrtek  7.00 - 23.00
petek, sobota            7.00 - 24.00
nedelja                     7.00 - 23.00

 

Ormož je romantično mestece  ob levem bregu Drave. Obiskovalce navduši z lepo ohranjenim mestnim središčem,  navdušenje pa se še poveča, ko prispete pred ormoški grad. Lepo vzdrževani grajski stavbi, ki skozi muzejske zbirke razkriva več tisočletno zgodovino območja, danes dela primerno družbo Pristava – povsem prenovljena nekdanja gospodarska stavba, ki je danes pravo središče kulturnega in izobraževalnega dogajanja.

Vsa lepa doživetja v Ormožu pa primerno podkrepi obisk v Gostilni Prosnik. Nahaja se ob cesti, ki vodi proti »oljarskemu centru« Središču ob Dravi in znamenitemu Jeruzalemu ter eni najbolj izrazitih vinorodnih pokrajin na Slovenskem. Lastnik gostilne, Janez Prosnik je izkušen gostinec s 30 leti dela v tej zahtevni in pomembni dejavnosti. Pred dvajsetimi leti je s trudom in znanjem začel bogatiti gostinsko ponudba Ormoža in do danes ustvaril prepoznavno ime, ki je sinonim za bogato in kvalitetno ponudbo. To danes skupaj z njim kroji 25 članski kolektiv, kar je dokaz, da je Gostilna Prosnik eden najpomembnejših ponudnikov v regiji.

Pri Prosniku so upravičeno ponosni na svojo bogato ponudbo jedi. Še tako izbirčen in zahteven gost lahko izbira z jedilnika, ki vsebuje domače slovenske, divjačinske in ribje jedi, pa tudi na vegetarijance niso pozabili. Posebnosti Prosnikove kuhinje pa so seveda pristne domače - prleške: prleški zrezek, puranova rolada z mlinci, ajdova pogača, gibanica, raznolike mesne jedi pospremijo na mizo s gemajevo omako. Pestrost ponudbe še bogatijo s sezonskimi jedmi, kvaliteto pa zagotavljajo tudi s skrbno izbiro surovin, ki so iz domačega okolja. Veliko pozornost namenjajo tudi ponudbi vin – poleg železnega repertoarja iz bližnje kleti P&F lahko gostje izbirajo med več kot 100 različnimi vini. Za vsak okus se najde pravo!

Gostilna Prosnik je tudi jamstvo za nenehno tradicionalno dogajanje skozi vse leto - dneve prleške kuhinje organizirajo v januarju, daleč naokrog priljubljene dneve dalmatinske kuhinje v marcu, septembru in novembru, pa praznovanje ob dnevu žena, valentinov ples, martinovanje.  Tudi za prenočišče za od doživetij prijetno utrujene goste je poskrbljeno - na voljo je 5 udobno in sodobno opremljenih dvoposteljnih  ter ena triposteljna soba.

Nenehni živžav pred Gostilno Prosnik je jasen znak – prišli ste na pravo mesto za svojevrstno kulinarično doživetje!


Dodatne informacije

  • destinacija: Jeruzalem Ormož
Prebrano 34360 krat
Nahajate se: Domov Partnerji Partnerji Jeruzalem Ormož Jeruzalem Gostišče Vinski hram

logotip ministrstvo za gospodarstvo

Naložba v vašo prihodnost

Za ustrezno in pravilno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke / We use cookies to improve our website and your experience when using it. DETAILS: podrobnosti / privacy policy.

Sprejemam piškotke za to stran / I accept cookies from this site.