Partnerji projekta

Gostišče “Pri Tonetu” Svenšku

Gostišče "Pri Tonetu" Svenšku
Svenšek Bojan s.p.
Zadružni trg 13
2251 – Ptuj

T: +386 (0)2 788 56 83 | GSM: +386 (0)41 764 407 | F: +386 (0)2 781 00 17

www.gostisce-svensek.si | svensek.marjeta@amis.net

DELOVNI ČAS:

Nedelja – Četrtek      07:00 – 23:00
Petek – Sobota        07:00 – 02:00

 

Za tiste, ki  stavijo na dobrote pristne slovenske kuhinje, je Gostišče "Pri Tonetu" Svenšku na Ptuju pravi naslov. Pri njih se je čas ustavil – in to v najboljšem mogočem smislu in v najboljšem trenutku! Pristno staro slovensko gostilno je namreč dandanes že težko najti.  V stavbi, ki ima nad vhodom letnico 1836 in se nahaja tik ob pešmostu čez Dravo ter poti proti Terma in golf igrišču, so že nekdaj poznali prednost prave lokacije: gostili so popotnike, predvsem tiste s podeželja, ki jih je ta ali oni opravek prinesel na Ptuj, in seveda furmane, ki so prihajali iz smeri Dravskega polja. Takrat je gostilna imela tudi velike hleve in prenočišča. Lastnik nekdanje gostilne se je pisal Straschill, zato stari Ptujčani gostišče še danes včasih imenujejo »Pri Strašili«. V sodobnem času je tradicijo dobre, domače gostilne nadaljeval Tone Svenšek, ki je pred nedavnim predal družinsko dejavnost sinu Bojanu. Praksa tradicionalne,  slovenske gostoljubnosti se nadaljuje .

V gostilni, ki na novo prepleskana kar žari in vabi s svojo zgodovinsko podobo, vam postrežejo z malico, kosilom ali večerjo, po želji pa vam organizirajo slavje ali vam pripravljeno hrano dostavijo na želeno lokacijo. Velikost jedilnic sama pokaže, da gre za pravo tradicionalno kuhinjo in ponudbo, kjer se po starem izročilu posvetijo vsakemu gostu posebej. Če načrtujete poslovno ali zasebno srečanje v manjšem zaprtem krogu,  je za vas idealna še manjša jedilnica - priljubljeni Furmanski kot. Prostorna pokrita terasa sprejme več deset gostov in je ob toplih dnevih priljubljen kraj za oddih in okrepčilo. V vseh prostorih vlada ugodje preproste domačnosti, pa tudi v jedilnem listu ni prostora za izumetničenost  – posebnosti, ki omamno dišijo iz njihove kuhinje, so značilne lokalne jedi, ob teh pa specialitete iz žrebičkovega in zajčjega mesa, haloške palačinke ter slastna ajdova pogača in ognjiščna gibanica.

Ne glede na to, ali se boste ustavili mimogrede, ali  boste ostali dlje in prenočili v sobah v nadstropju, boste občutili, da se vam Pri Tonetu  iskreno in pristno posvečajo.


Dodatne informacije

  • destinacija: Ptuj
Prebrano 72116 krat
Nahajate se: Domov Partnerji Partnerji Ptuj Hiša usnarjenja Jerneja , Šilak

logotip ministrstvo za gospodarstvo

Naložba v vašo prihodnost

Za ustrezno in pravilno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke / We use cookies to improve our website and your experience when using it. DETAILS: podrobnosti / privacy policy.

Sprejemam piškotke za to stran / I accept cookies from this site.