Partnerji projekta

Golf igrišče Ptuj

Golf PtujGolf Invest, d.o.o.
Mlinska cesta 13
2250 Ptuj

T: +386 (0)2 788 91 10 | +386 (0)2 788 91 15
F: +386 (0)2 788 91 11

www.golf-ptuj.si | golf@golfinvest-ptuj.si  

DELOVNI ČAS: od 15. marca do 15. novembra (8:00 – 17:00 vse dni v tednu)

 

Temelje golfa na našem območju je leta 1992 postavil Golf klub Ptuj,  ptujsko igrišče pa je omogočilo razcvet te igre na Štajerskem. Golf je igra, pri kateri je tehnika izjemno pomembna, saj vodi k dovršenosti. In dovršenost je skupni imenovalec  značilnosti ptujskega igrišče za golf, ki se razprostira na 52-ih hektarjih (18 lukenj, par 71). Ptujsko igrišče za golf je že večkrat osvojilo laskavi naslov najbolj urejenega golfskega igrišča v Sloveniji.  Tukaj lahko golfisti uživajo ne le v igri, ampak tudi ob čudovitem pogledu na mogočni ptujski grad. Igralce, ki ljubijo izzive, pri večini lukenj čakajo vodne ovire. Potok Studenčnica in dve jezeri spremljajo petnajst od osemnajstih igralnih polj ter očarajo z umirjeno lepoto in s svojimi prebivalci, saj je moč srečati vodne ptice, kot so čaplje, ponirki, labodi, race,... Nanje vas ob udarjališčih opozarjajo tudi posebne tablice z  opisi.

Na igrišču za golf na Ptuju se za dober rezultat ni mogoče zanašati na moč, ampak predvsem na natančnost udarcev. Prav spektakularna je igra pri 14. luknji, kjer je treba par 3 doseči z udarcem na otok. Sicer igrišče sicer ni preveč zahtevno, četudi se bodo morali igralci z udarjališč za profesionalce zelo potruditi za dober rezultat. Zaradi svoje konfiguracije pa je enako primerno za rekreativne igralce, saj ne zahteva visoke telesne pripravljenosti. Tako se igralci lažje osredotočijo na igro in obenem uživajo v bogatem živalskem in rastlinskem življenju na igrišču. Marsikdaj vam bodo pot prekrižale veverice, srne, zajci in fazani, ki so tukaj našli svoje domovanje.

Zanimiva je tudi zasnova klubske hiše, ki v primerjavi z drugimi slovenskimi igrišči preseneča s svojo moderno zunanjostjo. Oblikovana je v obliki palice za golf, kar je opazno iz ptičje perspektive. Obiskovalcem sta na voljo  sezonski bar in Pro shop, kjer boste deležni strokovne pomoči profesionalcev, uredijo vam tudi servis opreme.

Pred igro na zelenicah pa lahko na vadišču ob klubskih prostorih vadite dolge in kratke udarce. V golfski šoli si boste lahko izposodili vse potrebno za prvi udarec. Ko vam bo ta dobro uspel, boste vedeli, zakaj je golf prevzel toliko ljudi po vsem svetu.

Na golf igrišču Ptuj boste doživeli izjemno uglašenost narave, igre in soigralcev, na skupnem romanju do 18.-  ali, kot se spodobi po prijetni telesni in psihični vadbi – do 19. Luknje.


Dodatne informacije

  • destinacija: Ptuj
Prebrano 34507 krat
Nahajate se: Domov Partnerji Partnerji Ptuj Hiša usnarjenja Jerneja , Šilak

logotip ministrstvo za gospodarstvo

Naložba v vašo prihodnost

Za ustrezno in pravilno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke / We use cookies to improve our website and your experience when using it. DETAILS: podrobnosti / privacy policy.

Sprejemam piškotke za to stran / I accept cookies from this site.