Partnerji projekta

SiSi – Vinogradništvo Druzovič

SisiSiSi – Vinogradništvo Druzovič
Simon Druzovič
Drbetinci 13
2255 Vitomarci

GSM: +386 (0)41 985 945

www.sisi.si | simon.druzovic@gmail.com 

DELOVNI ČAS: po predhodni najavi

Člani družine Druzovič iz Drbetincev v Slovenskih goricah nadaljujejo več kot stoletje dolgo družinsko tradicijo vinogradništva in vinarstva. O tem priča stara preša, ki je bila še do nedavnega v uporabi in ima na več ton težkem ogrodju vgravirano letnico 1884. Tudi njihova klet in hiša se ponašata s častitljivo starostjo, saj so ju zgradili v letu 1896. Zasnova kleti je edinstvena. Zgrajena je iz slovenjegoriškega peščenca, z oboki iz opeke. Desetletja je veljala za zgled tipične tradicionalne vinske kleti. V stari kleti danes hranijo vinski arhiv.  Druzovičevi pa ne počivajo na dosežkih v preteklosti, ampak tradicijo nadgrajujejo s sledenjem modernim pristopom.  Tako je leta 2003  bila zgrajena nova vinska klet, ki je zasnovana po najnovejših standardih , zagotavlja najvišjo kvaliteto vina in ima kapaciteto okrog 150.000 litrov vina. Vsak od štirih delov kleti ima svojo namembnost in pomembno vlogo v umetnosti kletarjenja. Vino negujejo v cisternah iz nerjavečega jekla, sortno izrazitim vinskim vrstam značilno cvetico razvijajo v velikih hrastovih sodih, mlada vina pa zorijo v barique sodih.  Zgodba o uspehu vsakega vinogradnika in vinarja pa se seveda začne v vinogradu. V njihovih vinogradih na skrbno izbranih legah na Mestnem vrhu, v Cerkvenjaku, na Starem vrhu, Bolkanovem, Štajercu ter Pri križu je zagotovljena obilica sonca, mikroklima in struktura zemlje pa zagotavljata izjemnost vsaki posamezni sorti . Na 12 hektarjih je zasajenih 55.000 tisoč trsov, ki obrodijo do 110 ton grozdja. Iz tega nastane nekaj več kot 80 tisoč litrov vina visoke kvalitete in s prepoznavno »hišno« noto. Pri trdem delu in nenehnem prizadevanju za napredek je njihovo vodilo povezanost človeka z naravo in vinsko trto. Zaradi tega »trdno stojijo« za vsako grozdno jagodo in za vsako kapljico odličnega vina, ki se predstavlja z blagovno znamko njihovih vin SiSi (Sonce Izbira Samo Izbrano). Z njo je izražena sortnost, sadnost, polnost okusa in pitnost štajerskih vin. Vrhunsko kvaliteto vin znamke SiSi potrjujejo številna visoka priznanja velikih ocenjevanj, kot je vsakoletno v Gornji Radgoni, pohvalijo pa se celo s priznanji Decanter (Decanter World Wine Awards ), ki je največje in najpomembnejše ocenjevanje vin na svetu.

Začutite in doživite polnost arome belih in čudovito prepletenost arome rdečih vin tudi ob pokušini na njihovi domačiji, ki jo lahko pospremijo tudi z domačim narezkom. Gospodar Simon vam bo ob pomoči žene Nine in ostalih družinskih članov pripravil nepozabno spoznavanje vrhunskih slovenjegoriških vin, ki slovijo po aromatičnosti in sortni prepoznavnosti.


Dodatne informacije

  • destinacija: Slovenske gorice
Prebrano 40749 krat

Medijska vsebina

Nahajate se: Domov Partnerji Partnerji Ptuj Pizzeria Beli vitez & Cafe Europa pub

logotip ministrstvo za gospodarstvo

Naložba v vašo prihodnost

Za ustrezno in pravilno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke / We use cookies to improve our website and your experience when using it. DETAILS: podrobnosti / privacy policy.

Sprejemam piškotke za to stran / I accept cookies from this site.