Partnerji projekta

Gostilna PP

PP logotip

PP GOSTINSTVO d.o.o.
POSLOVNA ENOTA:
Gostilna PP
Novi trg 2, 2250 Ptuj, Slovenija

T: +386 (0)2 749 06 22 | T: +386 (0)2 749 06 28
gostilnapp.novitrg@perutnina.eu

 

DELOVNI ČAS:    

RESTAVRACIJA
ponedeljek - petek 9.00 – 16.00
sobota 10.00 – 16.00
nedelja in prazniki zaprto

KAVARNA
ponedeljek - petek 7.00 – 18.00
sobota 7.00 – 16.00
nedelja in prazniki zaprto

gostilna slovenija


Ob potepanju po Ptuju Gostilne PP zagotovo ne boste zgrešili, saj se nahaja v samem centru mesta, na današnjem Novem trgu. To območje je tekom stoletij doživelo precej prezidav. V 17. stoletju je tu stala imenitna Sauerjeva palača – grb grofov Sauer je še danes ohranjen na rustikalnem portalu vhoda z Miklošičeve ulice. Leta 1754 je zemljišče kupila invalidska vojaška uprava in čez leto dni je bila zgrajena Velika kasarna, ki pa so jo 1945 zadele zavezniške bombe. Od nekdanje obsežne stavbe se je ohranil le manjši del, drugi del zemljišča pa so nadomestile sodobnejše stavbe. V pritličju ene izmed teh je nekaj desetletij delovala okrepčevalnica, kamor so Ptujčani zmeraj radi zavili na malico ali pijačo, še posebej pa je slovela po slastnem ocvrtem piščancu in piščančji obari. Konec devetdesetih let je bila ob obstoječem poslopju dograjena nova, prepoznavno zasnovana stavba, kjer danes domuje Gostilna PP. V poletnih mesecih obiskovalce vabi velika terasa kavarne, kjer strežejo odlično kavo. Tradicijo dobre kuhinje, ko so jo na tem mestu začeli že kuharji na dvoru Sauerjev, pa danes lahko doživite v prijetnem okolju restavracije. Ob odlični postrežbi vedno številni gostje uživajo v tradicionalnih kulinaričnih dobrotah, ki se prepletajo z inovativnim pristopom, ne glede na to, ali si zaželijo zgolj prigrizek ali zahtevnejši in bogatejši jedilnik z več hodi in ob spremljavi vrhunskih vin Ptujske kleti. Ker je Ptuj znan tudi kot mesto piščanca in vina, so pri sestavi jedilnika pozorni na ohranjanje in nadaljevanje tradicije jedi iz piščančjega mesa. Pomembno vlogo ob vsem ima sezonska ponudba v skladu z letnimi časi ali tradicionalnimi ptujskimi prireditvami, kot so Kurentovanje ali Martinovo. Seveda znajo poskrbeti tudi za zaobljubljene vegetarijance. Potrditev visoke kakovosti ponudbe ter zagotovilo, da je tisto, kar postrežejo, našega – domačega izvora, je nedavno pridobljen znak Gostilna Slovenija.


Gostilna razpolaga s 84 sedeži v jedilnem prostoru, v dveh reprezentančnih prostorih pa vam pripravijo imenitno omizje za posebne dogodke.


Ko se boste ob sprehodu po mestni tržnici ali na poti do Ptujske kleti, ki je le nekaj korakov naprej, zavedeli, da nekaj omamno diši, sedaj veste: to sta slastna ptujski ocvrti piščanec in pečen piščanec po ptujsko, kakršna znajo pripraviti samo v Gostilni PP! Obisk na Ptuju ne more miniti, ne da bi ju okusili!


Dodatne informacije

Prebrano 32567 krat
Nahajate se: Domov Partnerji Partnerji Ptuj Hiša usnarjenja Jerneja , Šilak

logotip ministrstvo za gospodarstvo

Naložba v vašo prihodnost

Za ustrezno in pravilno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke / We use cookies to improve our website and your experience when using it. DETAILS: podrobnosti / privacy policy.

Sprejemam piškotke za to stran / I accept cookies from this site.