Partnerji projekta

Gostilna Ribič

gostilna ribič

PP GOSTINSTVO d.o.o
POSLOVNA ENOTA:
Gostilna Ribič
Dravska ulica 9, 2250 Ptuj, Slovenija

T: +386 (0)2 749 06 35 | F: +386 (0)2 749 06 38
www.gostilna-ribic.si | ribic.gostilna@gmail.com

ODPIRALNI ČAS:

Ponedeljek: zaprto
torek,sreda, četrtek  11.00 -  23.00
petek, sobota  11.00 -  24.00
nedelja  11.00 – 23.00

gostilna slovenija

 

V današnji Dravski ulici, ob mostu za pešce stoji stavba z očarljivo klasicistično fasado v barvi, za katero se zdi, kakor da odseva enega od odtenkov modrine rečne gladine. V podboje portala je vrezana letnica 1872, vendar zgodovina stavbe seže  veliko dlje v preteklost. Povezana je s strojarsko ali usnjarsko četrtjo, ki jo viri omenjajo od srednjega veka naprej. Ko je sredi 14. stoletja bil tukaj postavljen most,  je območje postalo izjemno živahno - ob mostu pa je stala mitnica, kasneje so na trg pred stavbo postavili mestno tehtnico. Med lastniki hiše, ki so poimensko poznani od  1785, najdemo vrsto  premožnih meščanov, dolgih dvesto let je tukaj cvetela pekovska obrt, gostilna, ki so jo zaradi lege radi obiskovali splavarji, flosarji in tržničarji, pa je bila takrat v sosednji stavbi.

Stavba je do danes ohranila svojo zasnovo in povečini tudi zidove, namesto po svežem pečenem kruhu kot nekoč, pa se iz nje širi omamen vonj po dobrotah vseh vrst! Gostilna Ribič, ki danes domuje v njej,  je obdržala nekdanjo slavo, ob tem pa si nenehno ustvarja sloves med dobrojedi. S svojo ponudbo jedi iz sladkovodnih in morskih rib, jedi iz piščanca, sladic iz domače slaščičarne in s ponudbo vin iz Ptujske kleti daje pečat kulinarični podobi mesta Ptuj. Poseben poudarek v Ribiču dajejo tradicionalnim meščanskim in plemiškim jedem, katerih že zgodovinsko dokazano kvaliteto dopolnijo z domiselnim in svežim, sodobnim pristopom. Kolektiv Gostilne Ribič skrbi za izbor in kakovost kulinarične ponudbe ter za pristen in prijazen odnos do gostov.  Visoka kakovost – tako v ponudbi kot v postrežbi in urejenosti, zagotavlja status dobre gostilne, ki je v ponos mestu. Jamstvo,  da se navedenemu in skrbni izbiri večinoma v lokalnem okolju pridelanih surovin daje pava teža, je tudi nedavno pridobljen naziv »Gostilna Slovenija«.

Pravega duha pa vsaki gostilni daje  dobro počutje gostov. V Gostilni Ribič lahko najdete pravo mesto zase v katerem od ravno prav velikih prostorov, ki gostom omogočajo sproščeno druženje in uživanje, hkrati pa so primerni tudi za poslovna in družabna srečanja.

Če želite očarati in biti očarani tudi sami, bo Gostilna Ribič vedno prava izbira!


Dodatne informacije

Prebrano 39353 krat
Nahajate se: Domov Partnerji Partnerji Jeruzalem Ormož Jeruzalem Gostišče Vinski hram

logotip ministrstvo za gospodarstvo

Naložba v vašo prihodnost

Za ustrezno in pravilno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke / We use cookies to improve our website and your experience when using it. DETAILS: podrobnosti / privacy policy.

Sprejemam piškotke za to stran / I accept cookies from this site.