Partnerji projekta

Zlati grozd, vinoteka in izdelki s podeželja

zlati_grozdHalo d.o.o.
Krempljeva ulica 6
2250 Ptuj

T: +386 (0)2 620 87 47 (št. Zlati grozd za stranke),
T: +386 (0)2 795 32 00 (št. HALO d.o.o. za rezervacije degustacij)
F: +386 (0)2 795 32 03

                                          www.halo.si | info@halo.si

ODPIRALNI ČAS:

Zlati grozd, vinoteka in izdelki s podeželja, ki  ima za vas odprta vrata:

od ponedeljka do petka od 10. ure do 17.30 ure.

Ob sobotah, nedeljah in praznikih je zaprto.

 

Haloze, prijeten svet močno razgibanih terciarnih goric, se nahajajo tudi na Ptuju, v Krempljevi ulici 6, majhni vinoteki, v kateri boste našli dobrote in vrhunsko kapljico, ki so jo pridelali marljivi ljudje iz Haloz. V vinoteki Zlati grozd vas bodo pričakale prijazne osebe, ki vam bodo znale približati zgodbe o izdelkih in produktih, ki imajo svoje korenine iz časov Keltov, 400 let pred našim štetjem. Prav Kelti so spoznali Haloze in v Halozah zasadili vinsko trto. Vino jim je dalo moči in poguma za nadaljnja osvajanja. Širjenje vinske trte v novo osvojenih rimskih pokrajinah so pospeševali rimski priseljenci in vojni veterani. Posebej to velja za rimsko Petovio – današnji Ptuj. Ta tesna vez med Halozami in Ptujem se ohranja še danes.

Dandanes vinogradniki v Halozah združujejo vsa tradicionalna znanja o gojenju vinske trte in negi vrhunskega vina z ugodnimi klimatskimi, geološkimi in drugimi pogoji, saj se le 5% svetovnih vinogradniških površin lahko ponaša s tako ugodnimi ekološkimi pogoji za vinogradništvo kot so v Halozah.

V vinoteki boste spoznali vina z zaščitenim geografskim poreklom, iz grozdja, pridelanega na integriran način, ki je prijazen za naravo, in pomeni ročno trganje grozdja v lepem jesenskem času. Med priznanimi proizvajalci vina boste na policah našli imena proizvajalcev: Kmetija AS-Arnečič, Vinogradništvo Plajnšek, Vinogradništvo Turčan, Kmetija Pintarjevi, Vinogradniško turistična kmetija Pungračič, ki so se uveljavila z osvojenimi medaljami na mednarodnih svetovnih ocenjevanjih vin in sejmih. Njihovo kapljico lahko najdete v številnih prestolnicah Evrope, dostavijo pa jo lahko v najmanjšo vas, vinoteko, gostišče ali hotel po celotni Evropi v največ 5 dneh.

Če se nahajate v mestu Ptuj ali se nameravate odpraviti na Ptuj, potem ne smete zamuditi priložnosti spoznati vrhunskih belih vin iz Haloz; predvsem bodite pozorni na sorte laški rizling, renski rizling, sauvignon, rumeni muškat, traminec, muškat otonel, beli in sivi pinot, chardonnay, če boste imeli srečo, pa tudi rizvanec – mlado vino in tradicionalno sorto ranfol, ki je na razpolago samo 14 dni v letu.

Možnost pokušnje vin za individualne goste v vnaprej določenih terminih ter za skupine po predhodni najavi vam bo skupaj z izdelki s podeželja približala okus Haloz. Spoznali boste značilnosti in posebnosti tega dela sveta zemeljske oble, ki si jih boste lahko vtisnili v vaš spomin.


Dodatne informacije

Prebrano 24940 krat
Nahajate se: Domov Partnerji Partnerji Ptuj Hiša usnarjenja Jerneja , Šilak

logotip ministrstvo za gospodarstvo

Naložba v vašo prihodnost

Za ustrezno in pravilno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke / We use cookies to improve our website and your experience when using it. DETAILS: podrobnosti / privacy policy.

Sprejemam piškotke za to stran / I accept cookies from this site.