.

PTUJSKA KULTURNA POT - REKREACIJA ZA VSO DRUŽINO

Pot pričnete pri Termah Ptuj in nadaljujete preko peš mosta čez reko Dravo v stari del mesta Ptuj. Iz mosta imate prečudovit pogled na grad in skoraj v celoti ohranjen srednjeveški del mesta. Pot vas kasneje popelje skozi del mesta pod gradom, kjer lahko začutite utrip mesta. S severne strani se mesta dotikajo Slovenske Gorice, ki s svojo razgibanostjo in zeleno neokrnjeno naravo navdušijo vsakega obiskovalca.

Pot izmenično poteka po vaških cestah in kolovozih med vinogradi, gozdovi, njivami, travniki in redkimi hiškami. Sama pot vas vodi mimo veliko kulturnih in drugih zanimivih objektov: Potrčeva domačija, Herbersteinovo viničarijo, rojstna hiši dr. Matija Murka,... Zahtevnost poti je primerna za vse pohodnike – od najmlajših do malo starejših in vse do športno orientiranih pohodnikov. Ker pot pelje mimo rojstnih hiš znanih literatov, je primerna tudi za razne učne pohode šolskih skupin, ki lahko izvajajo pouk na prostem in tako razbijejo monotonost vsakodnevnega pouka.

Literatura: Izletniška karta Spodnje Podravje, brošura Ptujska kulturna pot

Več informacij:


TIC Ptuj
Slovenski trg 5
2250 Ptuj
T:+386 (2) 779 60 11
E: info@ptuj.info
I: www.ptuj.info

Praktične informacije

Dolžina: 16 km
Izhodišče: Terme Ptuj
Konec: Terme Ptuj
Težavnost: srednja
Najvišja točka: Terme Ptuj

Več na strani HIKING  & BIKING

Karta pohodništvo

Nahajate se: Domov Pohodništvo PTUJSKA KULTURNA POT - REKREACIJA ZA VSO DRUŽINO

logotip ministrstvo za gospodarstvo

Naložba v vašo prihodnost

Za ustrezno in pravilno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke / We use cookies to improve our website and your experience when using it. DETAILS: podrobnosti / privacy policy.

Sprejemam piškotke za to stran / I accept cookies from this site.