Ptuj | zakladnica tisočletij

ptujPtuj – zakladnica tisočletij in najstarejše neprekinjeno poseljeno mesto na Slovenskem – vas  z veseljem povabi na nepozabno odkrivanje preteklosti in vsestransko uživanje sedanjosti.

Sprehod po starodavnih mestnih ulicah, doživetje  izjemno bogatih muzejskih zbirk, obisk »ptujskega podzemlja« – najstarejše delujoče vinske kleti, sprehod ob »ptujskem morju« –  največjem stalnem jezeru v Sloveniji ali vožnja po njem, vtis izobilja v enem najlepših baročnih dvorcev – v dvorcu Dornava, popolna zgodba o treh stoletjih življenja naših prednikov na Dominkovi domačiji v Gorišnici, pustna tradicija v Markovcih ali obisk mističnega prvega mitreja na Hajdini ... To je le nekaj namigov, drugi zakladi se vam bodo odkrili, ko nas boste obiskali. Še živahnejši utrip Ptuja in vasi v sosednjih občinah, v Dornavi, Gorišnici, Hajdini in Markovcih, vse leto zagotavljajo številne tradicionalne prireditve, med katerimi vsakdo najde pravo zase.

Pečat vsemu pa dajemo ljudje, ki se zavedamo zaupanega nam bogastva. Z veliko odgovornostjo, spoštovanjem in ljubeznijo predstavljamo zapuščino preteklosti in jo z bogatim znanjem in neusahljivo energijo vključujemo v sedanjost. Tudi mi, enako kot naši predniki, svojim gostom ponudimo najboljše in najlepše: najlepše podobe, nepozabna doživetja, popolno razvajanje, neubranljive izzive, najslastnejše dobrote, najprijaznejše besede in najširši iskren nasmeh!

Ob vsaki priložnosti ponuja Ptuj z okolico natanko tisto, kar si želijo njegovi obiskovalci!

Nahajate se: Domov Ptuj

logotip ministrstvo za gospodarstvo

Naložba v vašo prihodnost

Za ustrezno in pravilno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke / We use cookies to improve our website and your experience when using it. DETAILS: podrobnosti / privacy policy.

Sprejemam piškotke za to stran / I accept cookies from this site.