Slovenske gorice | preprosto čudovite

slovenske gorice

Središče osrednjega dela Slovenskih goric predstavlja Lenart v Slovenskih goricah, ki je kulturno, upravno, gospodarsko in administrativno središče, zato ne preseneča, da se prav tukaj stikajo vse niti in informacije tega vinogradniško bogatega območja.

Urejena naselja, sodobna infrastruktura in negovana pokrajina pričajo o tem, da je območje sicer zelo razvito, kljub temu pa turistična ponudba šele počasi dobiva svoje mesto. Slovenske gorice kot destinacija so vključene v makro regijo Panonska-termalna Slovenija, kjer pa ne dobijo prave veljave. S turističnega vidika to območje pesti pomanjkanje prenočitvenih kapacitet, ki je nekakšen primerjalni kazalnik razvoja turističnih regij. To pa nikakor ne pomeni, da se obiskovalci ne ustavljajo v Slovenskih goricah, saj bližina Avstrije in pregovorna gostoljubnost, obogatena s pristno in tradicionalno kulinariko, zagotavljata ogromno število enodnevnih in tranzitnih gostov, tudi iz ostalih delov Slovenije. Pokrajina popotnika očara s skrbno negovanimi vinogradi in travniki ter z veliko koncentracijo jezer, ki jih ne kazijo turistični objekti. Na ogled so številni gradovi in večstoletne cerkve, verski in zgodovinski objekti pa čakajo na vas praktično v vsakem zaselku.

Mnoge destinacije po svetu govorijo o svojih skritih biserih, ki jih radovedni obiskovalec velikokrat ne najde, saj se izgubi v veliki masi turistov in pomanjkanju časa za raziskovanje. V Slovenskih goricah teh skritih biserov ni treba iskati – ko boste tukaj, bodo sami prišli do vas.

Več o turistični ponudbi Osrednjih Slovenskih goric lahko najdete na spletnih straneh Razvojne agencije Slovenske gorice:

https://www.rasg.si/index.php/turisticna-ponudba

Ljubitelji dobrega in lepega, raziskovalci, rekreativci, željni počitka, tišine in pozitivnih energij, boste kmalu tudi sami popolnoma prepričani, da so SLOVENSKE GORICE – PREPROSTO ČUDOVITE.

 

Nahajate se: Domov Slovenske gorice Prikazovanje predmetov po oznaki: sport

logotip ministrstvo za gospodarstvo

Naložba v vašo prihodnost

Za ustrezno in pravilno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke / We use cookies to improve our website and your experience when using it. DETAILS: podrobnosti / privacy policy.

Sprejemam piškotke za to stran / I accept cookies from this site.