.

Sejem Turizem in prosti čas 2015

Rate this item
(1 Vote)

Sejem Alpe-Adria: Turizem in prosti čas, je potekal med 28. in 31. januarjem 2015, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Tudi letos je Mestna občina Ptuj poskrbela za stojnico na največjem turističnem sejmu v Sloveniji, in sicer smo na kar 20 kvadratnih metrih prostora združili moči s ponudniki iz mesta in okolice ter poskrbeli za pestro štiridnevno dogajanje na sejmu.

Osrednja tema sejma naše destinacije je bila Kurentovanje, tako smo se osredotočili na tipično hrano, ki je prisotna v pustnem času. Ponujali smo domač črn kruh z zaseko, ptujski luk in meso iz tunke za kar so velikodušno poskrbeli v PP gostinstvu Ptuj.

TIC Ptuj je v sodelovanju s TD Ptuj poskrbel za promocijo mesta in okolice s promocijskim materialom, informatorji in animacijskim programom. Svoj pečat so dodali še Rimljani iz Društva Poetovio 69.

V Regionalni destinacijski organizaciji smo združili ponudnike destinacije, tako je bilo moč poskusiti tudi sveže flancate, dobrote iz kmečke pekarne, na voljo je bila tudi degustacija vina iz našega širšega območja.

Z najmlajšimi smo izvajali pustne delavnice; otroci so si tako izrezali kurenta, ki so ga odnesli za spomin. Za najmlajše so bile na voljo še Poli salame, prepoznavne širom Slovenije.

Sobotni dan sejma je bilo Kurentovanje še posebej izpostavljeno, k že bogati ponudbi smo dodali še krofe, obiskovalce sejma pa je zabaval tudi Princ karnevala Bertold Draneški z gospo in gardo.

Read 8939 times

Kontakt:

Matija Brodnjak destinacijski manager

matija.brodnjak@bistra.si
+386 (0)2 748 02 64
+386 (0)40 848 272

Vi ste ovde: Domov Media centre Poročilo o izvedenih aktivnostih Podravsko-ptujsko-ormoške RDO

logotip ministrstvo za gospodarstvo

Naložba v vašo prihodnost

Za ustrezno in pravilno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke / We use cookies to improve our website and your experience when using it. DETAILS: podrobnosti / privacy policy.

Sprejemam piškotke za to stran / I accept cookies from this site.