.

Haloze, idilična kolesarska destinacija

Rate this item
(0 votes)

V četrtek, 9. julija, smo se podali na ogled tras po Halozah, na podlagi katerih bomo oblikovali integralne turistične produkte za različne ciljne skupine (družine, rekreativci, bolj zahtevni gorski kolesarji), namenjene kolesarskemu turizmu. 

S kolesarjenjem se ukvarja vedno več posameznikov, vedno več turistov se odloča za aktivne počitnice, nenazadnje pa Evropska kolesarska industrija zaposluje kar 655.000 ljudi, zato se pričakuje, da bo zaposljivost v takšnem trendu do leta 2020 zrasla do milijona delovnih mest. Presenetljivo je, da veliki delež delovnih mest obsega kolesarski turizem, ki zaposluje kar 524.000 ljudi.

 

Kolesarski turizem ima več pozitivnih učinkov, gre za okolju najbolj prijazen način potovanja, promovira zdrav način življenja, zraven tega je cenovno ugodno. Gre za eno izmed najbolj trajnostnih oblik dejavnosti, naj gre za šport, rekreacijo ali turizem.

Omenjeni produkti bodo omogočali tudi izposojo visoko kakovostnih gorskih koles, vključen pa bo tudi prevoz na izbrano lokacijo in organizirane vodene ture z licenciranimi kolesarskimi vodniki.

        

Read 7356 times

Kontakt:

Matija Brodnjak destinacijski manager

matija.brodnjak@bistra.si
+386 (0)2 748 02 64
+386 (0)40 848 272

Vi ste ovde: Domov Media centre Poročilo o izvedenih aktivnostih Podravsko-ptujsko-ormoške RDO

logotip ministrstvo za gospodarstvo

Naložba v vašo prihodnost

Za ustrezno in pravilno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke / We use cookies to improve our website and your experience when using it. DETAILS: podrobnosti / privacy policy.

Sprejemam piškotke za to stran / I accept cookies from this site.