.

Novost - Footgolf na Ptuju!

Rate this item
(1 Vote)

Kombinacija golfa in nogometa ter temu prilegajoča golfnogometna retrošportna oprava z dolgimi nogavicami - "štucni" ter upoštevanje pravil za golf z nogometno žogo, so "sestavine" za precej nov šport - FootGolf. Premierni promocijski turnir tega še precej nepoznanega športa se je odvijal na ptujskem golfišču. 

 

 

 

Pred letom dni se je na Ptuju prvič porodila ideja o footgolfu, razmeroma novem športu, ki v svetu doživlja bliskovit vzpon. K temu so v zadnjem času veliko pripomogli nekdanji zvezdniki velikega nogometa, ki so začeli promovirati ta šport, pravi bum pa je v ZDA in v Evropi naredila ekipa Manchester Uniteda.

Kaj sploh je FootGolf?
FootGolf je nov šport, ki je združitev nogometa in golfa. V Sloveniji bi mu lahko rekli tudi nogogolf ali nožni golf. Igra poteka po pravilih za golf na igrišču za golf, vendar z nogometno žogo in udarjanjem le-te z nogo. Igra v naravi je priložnost za golfišča, ki na urejene zelenice pripelje novo športno ciljno skupino v nadvse zanimivih retrooblačilih.

FootGolf se je pojavil v Evropi leta 2009, organizirano pa v letu 2012. Izjemno rastoč šport so prepoznali kot zanimivo novost v golfskem in nogometnem svetu, dodana mu je tudi turistična nota, saj footgolfisti izredno radi potujejo iz kraja v kraj, kjer spoznavajo druge terene in igrišča. Sama igra je zanimiva za vse generacije, pogosto ga igrajo tudi predstavnice nežnejšega spola. Leta 2012 so v Budimpešti organizirali prvo svetovno prvenstvo v FootGolfu, kjer je zmagal Bela Lengyel iz Madžarske.

FootGolf v tujini
Organizatorji kongresov in poslovnih konferenc v Švici, Franciji, na Nizozemskem ga ponujajo kot obliko sproščanja in zabave na zelenih livadah. Po svetu je veliko nekdanjih izjemnih nogometašev, ki so našli novo dejavnost za preživljanje prostega časa in lahko v miru poklepetajo med številnimi evropskimi turnirji. Dejavnosti je izjemno dobro pokrita tudi prek medijev. Svetovne nogometne zvezde, brata de Boer, Sylvian Wiltord, Juan Veron, Jean Pierre Papin in Roy Makaay, so ambasadorji FootGolfa.
V Sloveniji se turistična podjetja vedno bolj posvečajo športnemu turizmu, ki vsebuje rekreativce, predstavnike tekmovalnih športov ter vrhunske športnike. Na letošnji svetovni razstavi Expo Milano se Slovenija predstavlja z geslom Green, active and healthy, kar pa je vse v znamenju športne novosti v Sloveniji. (vir: FootGolf klub Obala, Igrišče za golf Ptuj in FootGolf klub Ptuj, Jože Mohorič).

Premierni promoturnir v Ptuju
Na ptujskem golfišču se je na prvem predstavitvenem turnirju pomerilo 55 udeležencev, tako moškega kot ženskega spola. Livada (igrišče), ki je trenutno na voljo, se razprostira na 52 ha v kar v dveh občinah, Hajdini in Ptuju. Udeležil se ga je tudi najbolj znani Ptujčan, svetovni prvak v boksu, Dejan Zavec. Sicer pa so nogometno žogo poskušali v velike golfovske luknje zbrcati še svetovni prvak v footgolfu Bela Lengyel iz Madžarske, športni direktor NK Koper Matej Mavrič Rožič, smučarski reprezentant Klemen Kosi, nogometni reprezentant Tim Matavž, profesionalni igralec golfa Matjaž Gojčič, glasbenik Andrej Šifrer, naše nogometne reprezentantke Anisa Rola, Dominika Čonč in Katja Nežmah. Svoje prispevke k dogodku so dodali še Gabor Gelencser iz Madžarske, podpredsednik mednarodne FootGolf zveze FIFG, Andrej Manfreda iz FGZS (Bovec), Josip Gaurina iz FootGolf Croatia z ekipo ter Mate Nenadić iz BiH.

Rekreacija, turizem, resna tekma
Šport je lahko zanimiv z modnega vidika, saj se priporočajo retro (nogometna) oblačila. Igra se lahko na sproščen način, v družbi prijateljev, sodelavcev (teambuilding), popestritev ob piknikih ipd.

Na Ptuj je idejo prinesel športni in nogometni navdušenec, Matija Brodnjak (predsednik Footgolf kluba Ptuj), ki je imel veliko podporo v Marku Kremžarju, njuno navdušenje pa je kot dodatno poslovno priložnost zaznal tudi direktor igrišča za golf Ptuj Jernej Lončarič.

Zdaj na voljo ob četrtkih
Na prvem predstavitvenem FootGolfu so žogo brcali rekreativni ljubitelji športa iz različnih poslovnih vej, od sveta športa, politike in drugih panog, udeležba pa je bila pisano mednarodna (navdušenci iz Madžarske, Hrvaške, BiH-a in Slovenije). Ptujsko golfišče ponuja 18 velikih lukenj, premera 54 cm. Trenutno pa se v tem novem športu lahko preizkusite ob četrtkih ob 18. uri.

Vir: Tanja Mojzer, rtvslo.si 

Read 8331 times
More in this category: « Kako zaključiti teden?

Kontakt:

Matija Brodnjak destinacijski manager

matija.brodnjak@bistra.si
+386 (0)2 748 02 64
+386 (0)40 848 272

Vi ste ovde: Domov Media centre Poročilo o izvedenih aktivnostih Podravsko-ptujsko-ormoške RDO

logotip ministrstvo za gospodarstvo

Naložba v vašo prihodnost

Za ustrezno in pravilno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke / We use cookies to improve our website and your experience when using it. DETAILS: podrobnosti / privacy policy.

Sprejemam piškotke za to stran / I accept cookies from this site.