.

O projektu

Znanstveno-raziskovalno središče Bistra Ptuj je bilo leta 2010 uspešno na razpisu za pridobitev sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR), namenjenih razvoju regionalnih destinacijskih organizacij, ki ga je razpisalo Ministrstvo za gospodarstvo. V projekt RDO je vključenih 27 občin (19 Spodnjega Podravja in 8 pridruženih) ter predstavniki turističnega gospodarstva, ki se povezujejo skupaj z namenom trženja in skupnega nastopa na trgu. Štiri enakovredne geografske tržne znamke na področju RDO so: Ptuj – zakladnica tisočletij, Haloze – nazaj k naravi, Jeruzalem Ormož – pravljica sonca ter Slovenske gorice – preprosto čudovite.

Projekt sam je tako prešel od besed k dejanjem! V letu 2011 je bila izvedena prva velika akcija 70-ih jumbo plakatov, ki so predstavljali vse štiri geografske tržne znamke, odprto je bilo prvo prodajno mesto v Cityparku v Ljubljani, začeli smo s pripravo katalogov (prvi je katalog ponudnikov, drugi katalog živilskih in neživilskih izdelkov) in spletne strani.

Leto 2012 smo začeli delovno – nadaljujemo s pripravo tekstov za spletno stran in katalog ter iskanjem novih partnerstev v gospodarstvu. Lotili pa smo se tudi sodelovanja z društvi in tako smo 23. januarja povabili predstavnike turističnih društev na prvo srečanje. Predstavili smo jim sam projekt, kot tudi možnosti sodelovanja. V zadnjih dveh mesecih smo opravili tudi že prva delovna srečanja z obstoječimi ponudniki s katerimi skupaj kreiramo skupno turistično prihodnost.

Vi ste ovde: Domov O projektu

logotip ministrstvo za gospodarstvo

Naložba v vašo prihodnost

Za ustrezno in pravilno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke / We use cookies to improve our website and your experience when using it. DETAILS: podrobnosti / privacy policy.

Sprejemam piškotke za to stran / I accept cookies from this site.