Kulinaričen poletni dan - visitptuj.eu

Okusi lokalno

Kulinarični potep po Ptuju z Lovrom Centrihom, gastronomskim navdušencem.

Jutro pred polnim dnevom doživetij pričnite z obilnim zajtrkom v restavraciji Grand hotela Primus. Bogat samopostrežni nabor jedi krmari med lokalnimi in klasičnimi evropskimi dobrotami.

Okoli poldneva bo čas za malico. V Gostišču pri Tonetu Svenšku stavijo na pristno domačnost. Okrepčate se lahko z desko lokalnih posebnosti, na kateri se znajdejo meso iz tünke, domače mesnine, klobase in konjske specialitete.

Uživači domače hrane in vin boste v Gostilni Amadeus navdušeni nad lokalnimi specialitetami in slovenskimi recepti, ki jih povezujejo sveže sestavine lokalnih pridelovalcev. A zares morate poskusiti njihove domače štruklje. Številni prisegajo na sladke, pri katerih bogat okus polnila iz orehovih jedrc fino zaključi nežna čokoladna polivka.

Ko se dan prevesi v noč, se prepustite kulinaričnim čarovnijam poletne terase nad Ptujem. V Gostilni Grabar se z unikatnimi jedmi hkrati poklanjajo svežini dneva in tradiciji. Vedno znova presenetijo z edinstveno, domišljeno dnevno juho, mesojedce pa bodo premamili njihovi zajetni in dobro uležani kosi, pečeni na zob.

In kaj je lepšega kot poleti posedeti na eni najlepših ptujskih teras, opazovati zaspano reko in nepozabni sončni zahod dočakati v družbi kulinaričnih kreacij iz lokalnih sestavin, polnih pristnih okusov? Gostilna Ribič slovi po zaokroženih ribjih krožnikih, slabo pa se v premišljenih kombinacijah lokalne in svetovne kuhinje ne bo pisalo niti ljubiteljem mesa.

Na prijetni lokaciji preko Drave ponuja Pomaranča evropsko kulinariko in jedi z žara na bukovo oglje. A njihov pravi paradni konj so sladice, še posebej prefinjeni poletni domači sladoledi. Uporabljajo sveže sestavine in umetelne najsodobnejše tehnike priprave te priljubljene poletne ledene osvežitve.

Prihajajoči dogodki

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih