Poletna osvežitev na simpatični terasi - visitptuj.eu

Kulinarika

O slovenski pivovarski renesansi in kje jo lahko doživite na Ptuju smo kramljali z Markom Kolaričem, lastnikom Kavarne Bodi in poznavalcem piva.

Nekaj drži kot pribito. Osvežujoče hladno pivo je poleti za potešitev žeje brez konkurence. Lastnik simpatičnega lokala v Ulici heroja Lacka, ki je že tretje leto zapored slavil na izboru za najboljši bar leta na največjem spletnem portalu za ljubitelje piva Pivopis, meni, da je zadnja leta tudi na domačih tleh, pod okriljem številnih mikropivovarjev, pivo preseglo svoj neslavni sloves opojne pijače, ki ga uživamo le za poletno žejo. Sicer drži, da pivo že samo po sebi ponuja ohladitev in razvajanje v toplih, poletnih dneh, a ta okusna, osvežujoča in takoj za čajem najpopularnejša pijača na svetu predstavlja tudi odličen dodatek k hrani, seveda v zmernih količinah.

Bodi je mnoge prepričal s svojo slikovito notranjo opremo, sproščeno teraso in na videz neskončnim izborom piva, saj ponudba obsega več kot 120 vrst. Pivo je ena najstarejših pijač na svetu, saj so ga ljudje začeli variti in piti že okrog leta 6000 pred našim štetjem v Mezopotamiji. S podobnimi zanimivi dejstvi o pivu vam lastnik v simpatičnem lokalu postreže ob vodeni degustaciji.

Poletna terasa, prizorišče mnogih dogodkov, pa vas vsak večer vabi na pokušanje hmeljarskih zvarkov domačih pivovarjev ali odlično domačo mešanico piva in soka limone ali grenivke.

Na zdravje!

Prihajajoči dogodki

Spletno mesto www.visitptuj.eu uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih