Art Stays - brez tišine - visitptuj.eu

18. Festival sodobne umetnosti ART STAYS

NO MORE SILENCE / BREZ TIŠINE

16. do 19. julij 2020

Festivalske sobote:

8. avgust, 15. avgust, 22. avgust, 5. september, 12. september

   Kustosi festivalskih sobot: Lynn Book, Zul Mahmod, Sara Korošec, Erika Vicari, Antonio Arevalo

 

Lokacije: Slovenski trg, Galerija Magistrat, Galerija mesta Ptuj, Miheličeva galerija, Razstavišče knjižnice Ivana Potrča Ptuj, Ptujski grad, Dominikanski samostan, Galerija FO.VI, Tovarna umetnosti, Center interesnih dejavnosti CID

 

Info

Datum in čas

16.-19. julij 2020

Lokacija

Razstavišča in galerije v mestu, Staro mestno jedro.
2250 Ptuj

Več informacij

http://www.artstays.si

NO MORE SILENCE / BREZ TIŠINE je letošnja tema festivala ART STAYS in ob enem opozorilo, saj ponuja kritičen, čeprav včasih dramatično ironičen pristop do časa, v katerem živimo. Potovanje začeto pred leti, temelji na predpostavki, da moramo glas nujno dati krhkosti našega sveta, da ponovno razmislimo o prihodnosti, danes pa se zavemo nepričakovane faze v soju “tišine”, izražene v času COVID-a -19. Letošnja izdaja, obravnava zvok, glasbo, besedo, praznino, notranje in zunanje konflikte in nenehno človekovo željo, da z zvokom oriše prostor, čas, dialog in odnose.

Razstave, performansi, pogovori, umetniški filmi, video projekcije, instalacije in glasbeni eksperimenti bogatijo letošnji artikulirani program, ki vključuje vse glavne javne in zasebne, zgodovinske, umetniške, kulturne, politične in družbene institucije starega mesta Ptuja, pa tudi Kidričevega in Majšperka, ki vsako leto gostita večpredstavnostne ali site-specific projekte.

Če so nove tehnologije imele, in še imajo, temeljno težo pri razvoju človeka in resničnosti, tako včeraj, danes in tudi jutri, nas Festival ART STAYS vodi v avanturi po svetu zvoka, besede in tišine.

Da bi potrdili sodoben odnos do razmisleka o vprašanjih povezanih s sedanjostjo, Festival ART STAYS 2020 NO MORE SILENCE / BREZ TIŠINE pozdravlja in predstavlja najnovejša raznolika in izjemna dela mednarodnih umetnikov, med katerimi so Robin Meier, Hans Beckers, Roberto Pugliese, Bastiaan Maris, Alberto Tadiello, Hui Ye, Michele Spanghero, Zul Mahmod, Miha Ciglar, Marko Batista, Lynn Book.

 

Glavni poudarki:

Robin Meier, Michele Spanghero, Hans Beckers, Roberto Pugliese, Hui Ye, Marko Batista, Miha Ciglar

 

 

Spletno mesto www.visitptuj.eu uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih