EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI - visitptuj.eu
Info

Čas in datum

16.9. do 23.9.2020

Lokacija

različne lokacije na Ptuju

»Izberi čistejši način prevoza!« je slogan letošnjega Evropskega tedna mobilnosti, ki bo potekal med 16. in 23. septembrom 2020. Kot doslej, se pobudi pridružuje tudi Mestna občina Ptuj, ki ob tej priložnosti organizira številne dogodke in aktivnosti.

 

Sreda, 16. 9. 2020, 9:00 – 14:00, Poligon Kolesarček

Za otroke starejših skupin Vrtca Ptuj bo organiziran preventivno-vzgojni program v cestnem prometu na poligonu KOLESARČEK. Otroci bodo prek igre spoznali, kako jih na cesti vidi voznik, kako pomembna je varnostna čelada, predvsem pa, kako se pravilno prečka cestišče. S programom se bodo otroci naučili osnovnega pravilnega vedenja v prometu in se obenem zabavali.

Organizator: Mestna občina Ptuj / Lokacija: Mestna občina Ptuj, Mestni trg 1, 2250 Ptuj / V primeru dežja dogodek odpade.

Petek, 18. 9. 2020, 9:00 – 12:00, Ulice otrokom

Ptujske osnovne šole bodo sodelovale v preventivni akciji »ULICE OTROKOM«. Otroci v parku ali telovadnici ne morejo risati na tla, zato bomo otrokom omogočili ustvarjanje s kredami na območju šolskih okolišev.

Organizator: Mestna občina Ptuj / Lokacija: Mestna občina Ptuj, šolski okoliši / V primeru dežja dogodek odpade.

Ponedeljek, 21. 9. 2020 in torek, 22. 9. 2020, 9:00 – 13:00, Varne šolske poti

ZŠAM Ptuj bo po vseh ptujskih osnovnih šolah predstavila projekt »Varne šolske poti« s pestrim naborom aktivnosti: predavanje »Varna pot v šolo«, predstavitev združenja, Šole vožnje Prednost, policije in medobčinskega redarstva, predstavitev prometne igre »Prometna vila«.

Organizator: ZŠAM Ptuj, SPVCP MO Ptuj, Šola vožnje Prednost, Policijska postaja Ptuj, Medobčinsko redarstvo / Lokacija: OŠ Mladika, OŠ Ljudski vrt Ptuj s podružnico Grajena, OŠ Breg, OŠ Olge Meglič, OŠ Dr. Ljudevita Pivka

Sreda, 23. 9. 2020, 10:00, Kolesarjenje okrog Ptujskega jezera

Ptujsko jezero je največje stalno jezero na Slovenskem in ponuja mnogo priložnosti za športne aktivnosti. Ob jezeru poteka tudi mednarodna Dravska kolesarska pot. V okviru vodene kolesarske ture se bomo odpravili okrog jezera ter spoznavali naravno in kulturno dediščino ob vodni površini.

Organizator: Javni zavod za turizem Ptuj / Lokacija: Začetna točka kolesarjenja: Slovenski trg, končna točka: most za pešce in kolesarje.

Udeležba je brezplačna. Za udeležbo na vodenem kolesarjenju se je potrebno prijaviti na aljosa.ciglar@visitptuj.eu do torka 22. 9. 2020. Priporočamo kolesarsko športno opremo, osnovno fizično kondicijo in lastno kolo. V primeru dežja kolesarjenje odpade.

 

Spletno mesto www.visitptuj.eu uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih