Koncert - Elena Denisova & Alexei Kornienko (AUT) - visitptuj.eu

Letošnje leto predstavlja zelo pomembno kulturno meddržavno izmenjavo sosedskega dialoga med Avstrijo in Slovenijo. Kulturna izmenjava v sklopu koncerta se prične z Mozartom, ki je eden največjih simbolov Avstrije. Ob sonati se prične porajati vprašanje kako lahko nekdo sprejme in nadaljuje glasbeno tradicijo, hkrati pa se izogne povratku v glasbeno preteklost? Ta očitna nezdružljivost in uspešna rešitev problema je vzorčni primer tega dela Maximiliana Kreuza. Nadaljevanje predstavlja violinska sonata št. 9, op.47 v A-duru, Ludwiga van Beethovna, ki je sonata za violino in klavir ter je znana po svoji tehnični težavnosti, nenavadni dolžini in čustvenem značaju.

Info

Vstopnice

Vstopnice so na voljo le na prodajnem mestu Društva Arsana
15 EUR (študentje, dijaki, upokojenci)
20 EUR (odrasli)

Kontakt

05/99-55-041 ali info@arsana.si

Datum in čas

8.10.2020 ob 19.00 ur

Lokacija

Slavnostna dvorana ptujskega gradu

Elena Denisova je kot ambasadorka čarobnega zvoka ena najbolj karizmatičnih osebnosti mednarodne violinistične elite. Kjerkoli nastopa, mediji potrjujejo njeno glasbeno zrelost, popolno individualno interpretacijo in vrhunsko virtuoznost. Sebe vidi kot strastno “ambasadorko čarobnosti zvoka” in ta slogan vgrajuje v vse interpretacije ne samo klasične glasbe, temveč tudi sodobnih del. Sodobni skladatelji so ji posvetili številna dela. Elena Denisova je bila študentka Davida Oistraha, Valeryja Klimova in Olega Kagana, svojo neverjetno kariero pa je začela leta 1990, ki jo je vodila do nastopov z odličnimi orkestri (vključno z orkestrom Royal Philharmonic Orchestra Lodon), številnih festivalov (vključno s Salzburger Festspiele) in prestižnih koncertnih serij (vključno z dunajskim Musikvereinom). V svoji karieri je ustanovila Avstrijsko združenje Gustava Mahlerja, Ansambel Gustava Mahlerja, Godalni orkester Collegium Musicum Carinthia in Glasbeno združenje Classic Etcetera ter od leta 2002 deluje kot direktorica festivala Wörthersee Classics (Vrbsko jezero).

Alexei Kornienko, izjemen glasbenik, za katerega je značilna brezpogojna in radostna pozornost do besedila kot tudi drznost pri interpretacijah. To navidezno protislovje postavlja dirigenta Kornienka v sam svetovni vrh. Rodil se je v Moskvi, pri petih letih je začel proučevati glasbo, študiral je na konservatoriju Čajkovskega v Moskvi (prof. Jakov Zak) in bil nagrajenec na Mednarodnem tekmovanju klavirjev Rahmaninova v Moskvi. Svojo kariero deli med klavirjem in dirigentskim odrom. Izstopa kot izjemno dinamičen interpret Beethovnovih in Brahmsovih del pa tudi sodobnih, njegova sposobnost obvladovanja zelo zahtevnih del pa mu zagotavlja položaj zelo iskanega dirigenta za predstavitve kompleksnih partitur. Sodeloval je z nešteto mednarodno priznanimi orkestri, kot je Royal Philharmonic Orchestra London; kjer je požel izjemne pohvale kritikov in javnosti. Leta 2010 je dirigiral Moskovskemu radijskemu in TV simfoničnemu orkestru na veliki turneji po ZDA. Je tudi umetniški vodja festivala klasike Wörthersee (Vrbsko jezero) od njegove ustanovitve leta 2002.2002.

Organizator: Festival Arsana, Pokrajinski muzej Ptuj Ormož in Sosedski dialog Avstrija – Slovenija

Koncert bo izveden ob upoštevanju varnostnih priporočil in ukrepov NIJZ!

ŠTEVILO VSTOPNIC JE OMEJENO!

Podobni dogodki

Spletno mesto www.visitptuj.eu uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih