KOPTSKE TKANINE IZ ZBIRKE NARODNEGA MUZEJA SLOVENIJE - visitptuj.eu

Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož in Narodni muzej Slovenije vas vljudno vabita na odprtje razstave KOPTSKE TKANINE IZ ZBIRKE NARODNEGA MUZEJA SLOVENIJE v četrtek, 10. septembra 2020, ob 18. uri v Miheličevi galeriji na Ptuju.

Razstavo bosta predstavila mag. Tomislav Kajfež iz Narodnega muzeja Slovenije in dr. Eva Ilec, vodja konservatorsko-restavratorskega oddelka ptujskega muzeja.  »Ko umrem, je tvoja naloga poskrbeti za moje (pogrebno) oblačilo in sveto darovanje, kot se spodobi za vsako krščansko žensko.« Papirus iz Jeme, 8. stoletje.

Razstava bo na ogled do 8. novembra 2020 v odpiralnem času. Za Miheličevo galerijo do nadaljnjega velja prilagojen odpiralni čas:

Ponedeljek, torek: zaprto
Sreda-nedelja: 12.00-16.00

 

Info

Datum in čas

10.9.2020 - 8.11.2020

Lokacija

Miheličeva galerija Ptuj,
Dravska ul. 4, 2250 Ptuj

Delovni čas

Ponedeljek, torek: zaprto
Sreda-nedelja: 12.00-16.00

Spletno mesto www.visitptuj.eu uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih