ŠTEVILNE PODOBE PTUJA - visitptuj.eu

Vabimo vas na otvoritven ogled razstave na prostem z naslovom Številne podobe Ptuja, ki bo v sredo, 10. junija 2020, ob 14. uri, na platoju ptujske mestne tržnice.

Razstava, ki nas bo s sliko in besedo popeljala po mestnih ulicah in trgih skozi njihovo družbeno, socialno, umetnostno in urbanistično zgodovino, je darilo Mestne občine Ptuj mestu in vsem obiskovalcem ob minuli 1950-letnici prve pisne omembe mesta v antičnih virih.

Predstavljena bo na desetih obojestranskih panojih, omogočala bo preprost  dostop do kulturne dediščine, širila in bogatila poznavanje zgodovine in kulture mesta ter bogatila turistično ponudbo.

Razstava je nastala na pobudo Mestne občine Ptuj in županje Nuške Gajšek, vodja projekta, ki ga je realiziral oddelek za negospodarske dejavnosti, je Jasmina Krajnc, avtorica zasnove in koordinatorica pa Marija Hernja Masten.

 

Info

DATUM IN URA:

10. 06. 2020 ob 14.00

LOKACIJA:

Mestna tržnica

Vabljeni k ogledu razstave in obisku najstarejšega slovenskega mesta.

 

 

Spletno mesto www.visitptuj.eu uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih