XIII. Rimske igre - visitptuj.eu

Ptuj se bo od 20. do 23. avgusta ponovno spremenil v rimski Poetovio, ko bodo ulice in trge zasedli gladiatorji, legionarji, senatorji, vestalke in ostali Rimljani, ki že dvanajst let pripravljajo enega največjih predstavitev rimskega obdobja v tem delu Evrope. Več kot 800 udeležencev iz šestih držav, bo predstavilo življenje in običaje v starem Rimu. Poetovio je bil pred 2000 leti mogočno mesto, najprej vojaška postajanka, kasneje pomembno trgovsko in obrtno mesto.

V društvu Poetovio LXIX si zato prizadevajo obuditi zgodbe stare več kot 2000 let in predstaviti zgodovino našega lepega mesta, ter se povezati s čim več mesti in tako zgraditi močno in veliko mrežo partnerjev, ki bo v naslednjih destletjih razvijala velike prireditve. Tudi letos bodo izvedli otroški rimski tabor, kjer se bodo najmlajši zabavali kot pravi mali Rimljani.

Rimske igre na Ptuju se razvijajo v mednarodno prepoznaven dogodek, ki se bo v prihodnjih letih s pomočjo mreže povezanih mest še obogatil. Na osnovi dosedanjih izkušenj in znanj so zgradili stalni tabor – Rimski Kamp Poetovio v katerem prikazujemo značilne obrti, zgradili so repliko opekarske peči, ki je edina v tem delu Evrope, ukvarjajo se z eksperimentalno arheologijo in želijo na najbolj pristen načine predstaviti življenje v Petovioni pred 2000 leti.

Info Odpri zemljevid

Lokacija

Staro mestno jedro Ptuja
Rimski kamp Poetovio, Štuki 23, 2250 Ptuj

Datum in čas

20. do 23. avgusta 2020

Več informacij

http://www.rimskeigre.si

Podobni dogodki

Spletno mesto www.visitptuj.eu uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih