Rimsko vodenje po mestu - visitptuj.eu

Tematski vodeni ogled

Vabljeni na potovanje skozi čas. Turistični vodniki, oblečeni v replike oblačil iz antičnega časa, vas bodo vrnili v obdobje slavnega antičnega Ptuja oz. Petovione. Petoviona je bila največja rimska naselbina na območju današnje Slovenije in naj bi imela celo več prebivalcev kot današnji Ptuj. Tekom sprehoda po sledeh starih Rimljanov boste podrobneje spoznali stare rimske spomenike, vojaške oprave legionarjev, arheološki park, način življenja ter obrt iz antičnih časov, rimske bogove, oživljene mitološke junake in še mnogo več! Priložnost boste imeli poskusiti celo vino pripravljeno po antičnem receptu. Ave!

Vodene oglede po Rimski Petovioni lahko doživite med aprilom in oktobrom. Po starem mestnem jedru Ptuja vas bodo popeljali naši izkušeni lokalni turistični vodniki. Z veseljem bodo prisluhnili vašim željam in zanimanjem. Turistična vodenja lahko izpeljejo v slovenskem, nemškem, angleškem, hrvaškem, italijanskem, francoskem, španskem, portugalskem, slovaškem ali češkem jeziku.

Info o ogledu Odpri zemljevid

Vsebina

rimska zgodovina

Trajanje

90 min

Velikost skupine

od 1 do 50 ljudi

Razpoložljivost

od aprila do oktobra

Mnenja uporabnikov

Vanda, Slovenija

Navdušena nad strokovnim vodenjem v prejšnjem tednu. Hvala tudi zagnanemu in razgledanemu mlademu vodniku, ki je z veseljem delil svoje znanje, čas in prijaznost. Bilo je veliko več kot le službena obveznost.

Sara, Slovenija

Zahvaljujemo se vam za gostoljubnost in prijaznost. Z vašo pomočjo smo doživeli in spoznali veliko lepega o Ptuju.

REZERVIRAJ OGLED

Polja, označena z zvezdico (*), je potrebno obvezno izpolniti!

Spletno mesto www.visitptuj.eu uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih