Zeleni kotički - visitptuj.eu

Ni naključje, da se najlepši pogled na mesto odpira prav z dravskega mostu. Pod njim teče mogočna reka, ki ponuja obilico možnosti za sprostitev in doživetja v naravi – romantičen sprehod ob Dravi, opazovanje pisane druščine raznovrstnih ptic na Ptujskem jezeru, lovljenje sončnih žarkov na ptujski plaži … Zeleno zatočišče pred poletno pripeko boste našli v mestnem parku, pisani odtenki jeseni pa se vam bodo razkrili v mestnem vinogradu.

Za športnike, sprehajalce in družine

Mestni park ob Dravi s svojim otroškim igriščem nudi odličen poligon za najmlajše, polne energije. ...

Preberi več
Zeleni kotiček ob dravi

Zeleni kotiček ob reki Dravi razvaja z izjemnim razgledom na staro mestno jedro. V zeleni ...

Preberi več
Zeleno mestno sprehajališče

Popolni kotiček za odmik od hrupa in skrbi le nekaj korakov iz starega mesta!  Sprehajalne ...

Preberi več
Grajski park pri gradu Turnišče

Grajski park pri gradu Turnišče je zaradi izjemnega pomena zaščiten kot hortikulturni spomenik. Prvotno baročno ...

Preberi več
Ptujsko jezero

Največje slovensko stalno jezero je hkrati eno izmed najprivlačnejših slovenskih jezer. Na zavarovanem območju obrečne ...

Preberi več
Boris B. Voglar, fotograf

Nekaj nas je ponavljalcev, ki pa vsakič izvemo kaj novega, saj nikoli ni isto. Zanimivosti in 'cukrčki', ki jih slišiš le iz ust strokovnjakov.

Rezervirajte si ogled

Po starem mestnem jedru Ptuja vas bodo popeljali naši izkušeni lokalni turistični vodniki. Z veseljem bodo prisluhnili vašim željam in zanimanjem. Turistična vodenja lahko izpeljejo v slovenskem, nemškem, angleškem, hrvaškem, italijanskem in francoskem jeziku.

Vodeni ogledi

Spletno mesto www.visitptuj.eu uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih